بیکربنات آمونیوم در محیطهای اسیدی واکنش نشان داده و به سرعت حباب
بیکربنات آمونیوم در محیطهای اسیدی واکنش نشان داده و به سرعت حبابهای دی اکسید کربن تولید میکند. در این هنگام حبابهای دی اکسید کربن باعث افزایش حجم خمیر کیک یا شیرینی شده و علاوه بر این افزایش حجم، به ترد شدن و ایجاد بافتی اسفنجی در کیک و شیرینی نیز کمک بسیار شایانی کرده و از طرف دیگر، این پودر طبیعی در دمای 400 درجه سانتی گراد تجزیه شده و از بین میرود و هیچ اثری از آن در شیرینی یا کیک پخته شده وجود نداشته و تنها بافتی نرم و یک دست از خود به جا میگذارد. بیکربنات آمونیوم نوعی پودری شبیه به نمک است که خاصیت قلیایی داشته و به صورت طبیعی نیز در طبیعت و حتی بدن انسان یافت میشود. شیرینی پزی از جمله هنرهای بسیار لذت بخشی است که بسیاری از مردم، چه زن و چه مرد، به این هنر علاقهمند بوده و جدیدترین روشهای پخت و خلق کردن یک شیرینی یا غذا را دنبال میکنند و هر فرد نیز با خلاقیت منحصر به فرد خود، دست به تولید انواع مختلف شیرینیها و نانهای خانگی زده و با اضافه کردن مواد افزودنی طبیعی یا شیمیایی مختلف، عطر و طعم دلپذیر و گوناگونی را به وجود میآورد.
اگرچه که برخی از کمبودهایی که منعکس میشود در همین دو درصد است. البته کارخانجات معمولا در هر مرتبه سفارش مواد، برای تولیدات دو تا سه سال خود، ماده را تهیه می نماید. احتمال توقف تولید آنتی بیوتیک در ماه های آتی خطری است که کریمیان عضو هیات علمی دانشگاه تهران و یکی از اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع ایران آن را گوشزد می کند: «صنعت داروسازی کشور به دلیل تحریم و دست نیافتن به مواد اولیه در آستانه توقف تولید قرار گرفته و با ادامه وضعیت فعلی پیش بینی این است که تا آبان و آذرماه سال جاری قادر به تولید هیچ آنتی بیوتیک یا دارویی نخواهیم بود.» به گفته او وضعیت کارخانجات داروسازی مناسب نیست و در حال حاضر دو کارخانه بزرگ آنتی بیوتیک در حال تعطیل شدن هستند. به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق یکی از بندهای برخی مطالب کلی منتشر شده برنامه همکاریهای جامع 25 ساله ایران و چین، زمینههای مشترک همکاری توسعه، سرمایه گذاری و انتقال دانش فنی در حوزه داروسازی مطرح شده است.
این در حالی است که برخی کارشناسان اقتصادی از توقف فعالیت ها و تهدید شرکت های داروسازی داخلی خبر داده اند. هم باعث شده قیمت تمام شده داروها بالاتر از سقفی باشد که وزارت بهداشت برای آنها تعیین کرده بنابراین سیستم تولید دارو در داخل کشور مختل می شود و کیفیت تولید داخل هم پایین می آید.» به اعتقاد این کارشناس اقتصاد سلامت مهم ترین اثر تحریم بر محصولات دارویی تولید شده در داخل کشور است. سید ابوالقاسم موسوی کارشناس اقتصاد سلامت این روزها نگران از وضعیت دارو در کشور از سیاست های دارویی انتقاد می کند: «سیاست دارویی ایران باید در این شرایط تغییر یابد مثلاً اگر احتمال برخورد با دشمن را می دهیم باید برایش برنامه ریزی کنیم و بدانیم که در هر شرایط مناسب ترین رفتار کدام است تا ما را به داروهای خارجی وابسته نکند.»این روزها بسیاری از شرکت های داروسازی طعم تحریم را چشیده اند. دیگر دسته بندی مواد شیمیایی که بر اساس خلوص آن ها است و از معروف ترین گرید بندی های مواد شیمیایی است در زیر آمده است.
او تجدیدنظر در سیاست های دارویی، ذخیره سازی دارو و هدفمند کردن یارانه ها را از اولویت های وزارت بهداشت می داند: « در زمین فوتبال که حریفی وجود دارد ما نمی توانیم با دمپایی بازی کنیم بنابراین حتی به فرض نبودن تحریم باید در نظر بگیریم که ما رقیب تجاری هستیم آیا برای این رقابت برنامه ای داریم؟ تنها باید به این موضوع اشاره کرد که برای استفاده از بیکربنات آمونیوم در روند شیرینی پزی، باید سریع عمل نمود چرا که در غیر این صورت واکنش حباب ساز این پودر متوقف شده و خمیر مورد استفاده، بافت نرم مورد نظر را به دست نمیآورد. استفاده از این ماده در شیرینیها باید متناسب با مقدار خمیر باشد و در صورت زیاده روی در مصرف این پودر، پس از پخت، شیرینی یا کیک مورد نظر طعم صابونی پیدا کرده و بسیار شکننده شده و در کیکهای حاوی کاکائو، باعث تغییر رنگ کاکائو شده و رنگ نچندان چشم نوازی را به وجود میآورد.
منبع:
https://irchem.ir/pharmaceutical/